Βραχιόλια JCrystals – Οδηγός Αγοράς

Βραχιόλια JCrystals – Οδηγός Αγοράς

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από βραχιόλια και είναι λογικό κανείς να μπερδευτεί σχετικά με το πώς και τί να αγοράσει.
Αυτό το άρθρο έχει σκοπό να σας κατατοπίσει και να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις απορίες που μπορεί να έχετε.

Αντρικά – Γυναικεία – Unisex – Μεγέθη
Κατά κανόνα, όλα μας τα βραχιόλια είναι unisex, καθώς δεν πιστεύουμε σε διακρίσεις σε σχέση με την εμφάνιση. Μη διστάσετε να επιλέξετε βραχιόλι που είναι καταχωρημένο ως αντρικό ενώ είστε γυναίκα, ή το αντίστροφο. Παρόλα αυτά, έχουμε κατηγοριοποιήσει τα προϊόντα μας με βάση το φύλο. Αυτό έχει να κάνει με τα μεγέθη των βραχιολιών (και τις συνήθεις χρωματικές προτιμήσεις, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο), καθώς και με τη δυσκολία του να έχουμε όλα τα βραχιόλια σε αρκετό απόθεμα και σε όλα τα μεγέθη. Τα αντρικά είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα γυναικεία, καθώς ο μέσος αντρικός καρπός έχει περίμετρο περίπου 18 εκατοστά, ενώ ο μέσος γυναικείος καρπός έχει περίμετρο περίπου 17 εκατοστά. Στη σελίδα του κάθε προϊόντος υπάρχει οδηγός μεγέθους, τον οποίο πρέπει να διαβάσετε προτού να προβείτε σε αγορά. Υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε ένα βραχιόλι της αρεσκείας σας στο μέγεθος που επιθυμείτε με βάση την περίμετρο του καρπού για τον οποίο προορίζεται, καθώς και την επιθυμητή εφαρμογή (χαλαρό, κανονικό, σφιχτό).

Βραχιόλια με Πέτρες: Λάστιχο – Κούμπωμα – Μακραμέ
Οι κυριότερες τεχνικές με τις οποίες φτιάχνουμε τα βραχιόλια με πέτρες μας είναι οι εξής:

  • Λάστιχο – Ελαστικό Βραχιόλι
    Ένας απο τους αγαπημένους, βολικότερους και απλούστερους τρόπους δημιουργίας ενός βραχιολιού, είναι η χρήση ελαστικού υλικού. Στο JCrystals, χρησιμοποιούμε εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής λάστιχο, καθώς είναι γνωστό ότι κάποια ελαστικά βραχιόλια φθείρονται και “κόβονται” σε σύντομο χρονικό διάστημα (κυρίως αυτά με κακής ποιότητας ή ελλατωματικό λάστιχο). Ένα συχνό λάθος, είναι η αμέλεια στην επιλογή του σωστού μεγέθους. Ένα μικρό για εσάς βραχιόλι με λάστιχο πέραν του ότι θα σας σφίγγει, έχει περισσότερες πιθανότητες να κοπεί σε σχέση με ένα κανονικού μεγέθους βραχιόλι με λάστιχο. Η επιλογή του σωστού μεγέθους, σε συνδυασμό με τα ποιοτικά μας υλικά, θα κάνει το βραχιόλι να κρατήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς φθορά. Παρόλο που τα λάστιχά μας έχουν αντοχή σε νερό και σαπούνι, θα πρέπει να αποφεύγεται η παρατεταμένη και κατ’ εξακολούθηση χρήση τους σε αντίξοες συνθήκες ή σε αθλητικές δραστηριότητες. Διαβάστε εδώ τον οδηγό χρήσης, συντήρησης, αποθήκευσης κοσμημάτων.
  • Βραχιόλι με Μεταλλικό Κούμπωμα
    Μια άλλη επιλογή τύπου βραχιολιού είναι το βραχιόλι με κούμπωμα. Υπάρχουν διάφορα είδη μεταλλικών κουμπωμάτων όπως π.χ. καβουράκι σε κρικάκι ή το σταυρωτό κούμπωμα (τύπου “Τ”). Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγεθος ενός βραχιολιού με κούμπωμα που θα επιλέξετε, καθώς αυτό δεν έχει την ευελιξία που προσφέρει το ελαστικό βραχιόλι όσον αφορά την εφαρμογή του και τον τρόπο που θα το φορέσετε. Εάν τα διαθέσιμα μεγέθη δεν σας είναι κατάλληλα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να φτιάξουμε ένα βραχιόλι με κούμπωμα στο μέγεθός σας και στην εφαρμογή που επιθυμείτε (χαλαρή, κανονική, σφιχτή). Τα βραχιόλια JCrystals με κούμπωμα, τα φτιάχνουμε με ειδικό σύρμα για βραχιόλια και έχουν μεγάλη αντοχή. Πρέπει όμως να δώσετε προσοχή στα μεταλλικά τους στοιχεία, στα υλικά τους, όπως αναφέρονται στη σελίδα του κάθε προϊόντος και σε συνδυασμό με τον οδηγό χρήσης, συντήρησης και αποθήκευσης κοσμημάτων μας, να κάνετε τη σωστή επιλογή.
  • Βραχιόλι με Κούμπωμα Μακραμέ
    Τα βραχιόλα με κούμπωμα μακραμέ είναι μια άλλη αγαπημένη επιλογή πολλών ανθρώπων, καθώς έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Τα βραχιόλια αυτά είναι one-size, καθώς προσαρμόζονται σε ευρεία γκάμα μεγεθών. Μπορεί παρόλα αυτά να μην είναι αρκετά μεγάλα ή αρκετά μικρά για πάρα πολύ μεγάλους ή μικρούς καρπούς αντίστοιχα. Σε κάθε μακραμέ βραχιόλι μας, αναφέρουμε τα εύρη περιμέτρων καρπών για τα οποία είναι κατάλληλα. Σε περίπτωση που ο καρπός σας έχει περίμετρο που δεν εμπίπτει στο εύρος που δίνουμε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να σας φτιάξουμε το βραχιόλι που θέλετε σε μέγεθος κατάλληλο για εσάς. Πάντα επιλέγουμε καλής ποιότητας υλικά (κορδόνια κ.λπ.) για την δημιουργία των βραχιολιών μακραμέ, ώστε να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο χρόνο και τις κακουχίες. Καλό είναι πάντα να προσέχουμε και να φροντίζουμε τα βραχιόλα μας, εάν θέλουμε αυτά να μείνουν σε άριστη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι υλικά χρησιμοποιούμε στα βραχιόλια μας

  • Χάντρες ή Τσιπς από Πέτρες
    Προτιμούμε κατα κανόνα χάντρες ή τσιπς (ακανόνιστο σχήμα) από φυσικές πέτρες! Κάποιες από αυτές ενδέχεται να έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία πέραν της κοπής, σχηματισμού και γυαλίσματός τους, ο “πυρήνας” όμως είναι πάντα μια φυσική πέτρα που έχει αναδειχθεί! Προσφέρουμε τη μεγαλύτερη ποικιλία από χάντρες (από φυσικές πέτρες) σε όλη την Ελλάδα, στα κοσμήματά μας. Για την καλύτερη αντίληψη σε σχέση με το μέγεθος των χαντρών δείτε τη διάμετρο των χαντρών όπως εμφανίζεται στις επιπλέον πληροφορίες του κάθε προϊόντος (στα βραχιόλια συνήθως είναι 8, 6 ή 4 χιλιοστά).
  • Στοιχεία από Ξύλο
    Τα ξύλινα στοιχεία έρχονται σε απόλυτη αρμονία με τις χάντρες από φυσικές πέτρες και προσφέρουν επιπλέον υφή και ενδιαφέρον, όπου χρειάζονται.
  • Μεταλλικά Στοιχεία
    Σε αρκετά σχέδιά μας, υπάρχει ένα ή περισσότερα, κεντρικό ή/και ενδιάμεσα μεταλλικά στοιχεία που μπορεί να δώσουν ταυτότητα και χαρακτήρα στο κάθε βραχιόλι. Προσέχουμε την ποιότητα των μεταλλικών μας στοιχείων, όμως αυτά ενδέχεται να χρήζουν προσοχής ή/και φροντίδας. Πρέπει να δίνετε προσοχή στο υλικό από το οποίο αποτελείται το μεταλλικό στοιχείο του κάθε βραχιολιού και σε συνδυασμό με τον οδηγό χρήσης, συντήρησης και αποθήκευσης κοσμημάτων, να κάνετε τη σωστή επιλογή για εσάς.

Συμβουλές αγοράς

Αφού λοιπόν έχετε μελετήσει τον Οδηγό Μεγέθους, τις Οδηγίες Χρήσης, Συντήρησης και Αποθήκευσης κοσμημάτων καθώς και τις παραπάνω πληροφορίες για τα βραχιόλια μας, ήρθε η ώρα να αγοράσετε!